Reteta bors de casa

Borsul de casa este o delicioasa supa acrisoara, specifica bucatariei romanesti. Cu o aroma bogata si gustul sau unic, acest preparat traditional face parte din patrimoniul culinar al tarii noastre. Vom explora in detaliu reteta pentru a obtine un bors autentic, savuros si reconfortant.

Ce este borsul?

Borsul este un lichid acrisor, obtinut prin fermentarea cerealelor sau a fainii. Aceasta bautura traditionala este un ingredient esential in bucataria romaneasca, adaugand un gust distinct preparatelor. Este folosit pentru a da savoare ciorbelor, supelor si altor mancaruri.

Ingrediente necesare

1. 1 morcov mare

2. 1 radacina de patrunjel

3. 1 ceapa medie

4. 2 cartofi

5. 1 telina mica

6. 200 g varza acra

7. 1 lingura de ulei

8. 1 lingura de faina

9. 200 ml bors concentrat

10. Sare si piper dupa gust

Instructiuni de preparare

1. Curatati si taiati legumele in bucatele potrivite.

2. Incalziti uleiul intr-o oala si caliti ceapa pana devine aurie.

3. Adaugati faina si amestecati pentru a forma un roux.

4. Adaugati treptat borsul concentrat, amestecand constant pentru a evita formarea de cocoloase.

5. Adaugati legumele in oala si acoperiti-le cu apa. Lasati-le sa fiarba pana cand sunt moi.

6. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Servire si acompaniamente

Borsul de casa se serveste de obicei fierbinte, simplu sau alaturi de smantana proaspata. Poate fi acompaniat de paine proaspata sau crutoane. Pentru un plus de savoare, puteti adauga cateva frunze de leustean proaspat.

Trucuri si sfaturi

Pentru a obtine un bors cat mai autentic, folositi borsul facut in casa sau cel obtinut prin fermentarea naturala. Acesta va oferi preparatului dumneavoastra un gust autentic si traditional.

Pentru un plus de consistenta, puteti adauga carne de pui sau de vita in bors inainte de a-l servi.

Cum se pastreaza borsul?

Borsul poate fi pastrat in frigider timp de 2-3 zile. Pentru o durata mai lunga de pastrare, il puteti congela in recipiente inchise ermetic.

Este borsul benefic pentru sanatate?

Da, borsul are numeroase beneficii pentru sanatate. Este bogat in vitamine si minerale, contribuind la sustinerea sistemului imunitar si la imbunatatirea digestiei.


Vezi și:

Rami

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu