Reteta chec simplu cu 5 oua

Cauti o reteta de chec simplu si delicios? Ai ajuns in locul potrivit! Vom impartasi cu tine o reteta de chec pufos, preparat cu doar 5 oua. Cu siguranta vei fi incantat de rezultatul final, iar familia ta va savura fiecare felie a acestui desert minunat.

Cum preparam checul pufos cu 5 oua

Pentru a incepe, colecteaza urmatoarele ingrediente:

  • 5 oua proaspete
  • 200g unt topit
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200ml lapte

Incepe prin a incalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si unse o tava pentru chec cu unt sau folosind hartie de copt.

Etapele de preparare

1. Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa.

2. Adauga untul topit si esenta de vanilie, amestecand bine ingredientele.

3. Incorpora faina si praful de copt treptat, alternand cu laptele, pana cand obtii un aluat omogen.

4. Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza suprafata.

5. Coace checul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Sfaturi pentru un chec perfect

Pentru a asigura succesul retetei tale de chec cu 5 oua, tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • Foloseste oua proaspete pentru a obtine un gust mai bogat.
  • Adauga esenta de vanilie pentru aroma suplimentara.
  • Verifica coacerea cu scobitoarea pentru a te asigura ca checul este gata in interior.

Reteta chec pufos cu 5 oua – un deliciu pentru toata familia

Acest chec pufos cu 5 oua este o alegere perfecta pentru orice ocazie. Poate fi servit la micul dejun, la o ceasca de ceai sau ca desert dupa o cina copioasa. Cu textura sa pufoasa si gustul delicios, va deveni cu siguranta o reteta preferata in casa ta.

Faqs despre reteta chec pufos cu 5 oua

Cat timp dureaza prepararea acestui chec?

Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute, iar coacerea dureaza in jur de 45-50 de minute.

Se pot adauga alte ingrediente pentru a personaliza reteta?

Desigur! Poti adauga nuci, stafide sau chiar ciocolata pentru a da un plus de savoare checului tau.

Cum stiu cand checul este copt complet?

Foloseste testul scobitorii. Introduce o scobitoare in centrul checului, iar daca iese curata, checul este gata.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu