Reteta pate de casa la borcan

Bucataria romaneasca ne incanta intotdeauna cu arome autentice si savoare traditionala. Printre preparatele indragite se numara si pateul de casa la borcan, o delicatesa pe care o puteti pregati cu usurinta in propria bucatarie. In acest articol, vom descoperi impreuna pasii simpli pentru a realiza un pate de casa delicios, care va fi pe placul intregii familii.

Cum preparam pateul de casa la borcan?

Pateul de casa la borcan este o reteta clasica, cu ingrediente simple si accesibile. Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati acest deliciu:

  • O jumatate de kilogram de ficat de pasare (pui sau curcan)
  • 150 de grame de unt
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • Sare si piper dupa gust
  • O jumatate de cana de vin alb

Acum, sa trecem la pasii de preparare:

Pasul 1: pregatirea ingredientelor

Curatati si tocati ceapa si usturoiul marunt. Taiati ficatul in bucati mai mici pentru a facilita procesul de gatire.

Pasul 2: gatirea ficatului

Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul tocatoare. Lasati-le sa se caleasca pana devin aurii.

Adaugati bucatile de ficat in tigaie si rumeniti-le pe toate partile. Turnati vinul alb si lasati-l sa fiarba pana scade lichidul.

Pasul 3: mixarea ingredientelor

Transferati continutul tigaii intr-un blender. Adaugati untul, sare si piper dupa gust. Mixati pana obtineti o compozitie cremoasa si omogena.

Pasul 4: ambalarea in borcan

Transferati pateul in borcanul sterilizat, apoi inchideti ermetic capacul. Pastrati borcanul in frigider pentru a se raci si pentru a se intari consistenta pateului.

Recomandari si sfaturi

Pentru a obtine un pate de casa la borcan cu aroma intensa, folositi ficat proaspat de calitate. De asemenea, puteti adauga condimente precum cimbru sau nucsoara pentru a personaliza gustul.

Frequently asked questions (faqs)

1. cat timp se pastreaza pateul in frigider?

Pateul de casa la borcan poate fi pastrat in frigider timp de aproximativ o saptamana. Asigurati-va ca borcanul este inchis ermetic pentru a mentine prospetimea.

2. se poate congela pateul?

Da, puteti congela pateul de casa la borcan pentru a-l pastra pentru o perioada mai lunga. Portionati-l in bucati mici si puneti-l in pungi sau recipiente sigilate pentru congelator.

3. cu ce se poate servi pateul de casa?

Pateul de casa la borcan poate fi savurat pe paine prajita, crackers sau ca parte a unui platou de aperitive. Este delicios si alaturi de muraturi sau chutney.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu