Reteta pate de casa de porc

Te-ai gandit vreodata sa prepari acasa un delicios pate de porc, asa cum faceau bunicii? Reteta de pate de casa de porc este una traditionala, plina de arome autentice si gusturi bogate. In acest articol, vom explora pasii simpli pentru a crea un pate de casa savuros, pe care il poti savura alaturi de cei dragi la micul dejun sau la o cina speciala.

Ingrediente necesare:

– 500 g carne de porc (preferabil pulpa)
– 200 g untura de porc
– 1 ceapa mare, tocata
– 2 catei de usturoi, pisati
– 100 ml vin alb
– 50 ml lapte
– Sare si piper, dupa gust
– Scortisoara si nucsoara, pentru aroma

Procedura de preparare:

1. Incepe prin a toca carnea de porc in bucatele potrivite si pune-o intr-un bol mare.
2. Adauga untura de porc si amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena.
3. Incinge o tigaie mare pe foc mediu si prajeste ceapa pana devine aurie.
4. Adauga usturoiul si continua sa prajesti pana cand acesta isi elibereaza aroma.
5. Adauga carnea tocata in tigaie si prajeste-o pana cand se rumeneste frumos.
6. Toarna vinul alb peste compozitie si lasa sa fiarba pana cand alcoolul se evapora.
7. Adauga laptele, sare, piper, scortisoara si nucsoara. Amesteca bine.
8. Fierbe compozitia la foc mic timp de 30-40 de minute, amestecand din cand in cand.
9. Lasa amestecul sa se raceasca putin, apoi paseaza-l cu un blender pana cand obtii o pasta fina.
10. Toarna pateul intr-un borcan sterilizat si lasa-l la rece cel putin o ora inainte de servire.

Servire si accesorii:

Acest pate de casa de porc poate fi savurat pe paine proaspata, ca aperitiv alaturi de muraturi sau chiar ca topping pentru crackers la o petrecere. Poate fi, de asemenea, ambalat frumos si oferit ca un cadou delicios celor dragi.

Conservare:

Pentru a pastra prospetimea pateului de casa de porc, pastreaza-l in frigider, intr-un recipient inchis ermetic. Consuma-l in decurs de o saptamana pentru a te bucura de gustul autentic.

Cat timp rezista pateul de casa de porc in frigider?

Pateul de casa de porc rezista proaspat si gustos in frigider timp de aproximativ o saptamana.

Se poate congela pateul de casa?

Da, pateul de casa de porc se poate congela. Asigura-te sa-l pui intr-un recipient sigilat si sa-l dezgheti in frigider inainte de a-l consuma.

Cu ce pot servi pateul de casa de porc?

Pateul de casa de porc este delicios pe paine proaspata, crackers sau ca aperitiv alaturi de muraturi. Poti, de asemenea, sa-l utilizezi ca topping pentru sandvisuri sau aperitive festive.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu