Reteta prajitura regina maria jamila

Indulgenta prajitura Regina Maria Jamila este o capodopera a deserturilor, reprezentand o combinatie perfecta intre gustul bogat si aspectul rafinat. Aceasta reteta, transmisa de la o generatie la alta, poarta amprenta reginei Maria a Romaniei si este adorata pentru savoarea sa unica.

Reteta regina maria

Pentru a pregati aceasta prajitura regala, avem nevoie de ingrediente de cea mai buna calitate. Iata lista completa a ingredientelor:

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • Sare

Mod de preparare

Pornim cu preincalzirea cuptorului la 180 de grade Celsius. In timp ce se incalzeste, vom amesteca untul moale cu zaharul pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Incorporam extractul de vanilie si sarea, continuand sa amestecam.

In alt bol, cernem faina si adaugam praful de copt. Apoi, adaugam treptat faina si laptele in compozitia de oua si unt. Continuam sa amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Transferam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam suprafata. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Decorare si servire

Dupa ce prajitura s-a racit complet, o putem decora cu glazura preferata, fructe proaspete sau ornamente din ciocolata. Servim cu mandrie aceasta prajitura regala alaturi de cei dragi, savurand fiecare bucatica cu placere.

Reteta prajitura regina maria

Reteta prajiturii Regina Maria Jamila este un omagiu adus elegantei si rafinamentului. Cu o textura pufoasa si un gust inconfundabil, aceasta prajitura se bucura de aprecierea celor care doresc sa experimenteze cu bucurie arta cofetariei.

Pentru a recrea aceasta minunata prajitura Regina Maria, urmati cu atentie pasii simpli prezentati mai sus. Odata ce ati gustat din aceasta delicatesa, veti intelege de ce a devenit un simbol al bucatariei traditionale romanesti.

Intrebari frecvente

Cat dureaza prepararea prajiturii regina maria jamila?

Timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute, iar coacerea dureaza in jur de 40-45 de minute.

Pot folosi alte tipuri de glazura pentru decor?

Desigur! Puteti personaliza prajitura cu glazura preferata sau orice alt ingredient care va place.

Se poate pastra prajitura pentru mai multe zile?

Da, prajitura se pastreaza proaspata timp de cateva zile daca este depozitata intr-un loc racoros si uscat, preferabil intr-un recipient ermetic.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu