Rețetă: cascaval de casa cu smântână

Fie că ești un pasionat al bucătăriei sau pur și simplu îți place să încerci rețete noi, cascavalul de casă cu smântână este o opțiune delicioasă și satisfăcătoare. Această rețetă clasică îți oferă posibilitatea de a experimenta în bucătărie și de a crea propriul tău cascaval aromat, care îmbină perfect textura cremoasă cu gustul bogat de smântână. Hai să descoperim împreună pașii pentru a prepara acest deliciu acasă.

Ingrediente necesare:

  • 1 litru de lapte proaspăt
  • 200 ml smântână grasă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță cheag pentru brânză

Instrucțiuni de preparare:

1. Începe prin a încălzi laptele într-un vas până atinge temperatura de aproximativ 37°C. Poți folosi un termometru pentru a verifica temperatura.

2. Adaugă smântâna în lapte și amestecă bine pentru a asigura o distribuție uniformă.

3. Adaugă cheagul pentru brânză și amestecă ușor pentru a-l dispersa în întregul amestec. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ 45 de minute, până când obții o coagulare fermă.

4. Taie cu grijă coagulul în bucăți mici, apoi lasă-l să se odihnească timp de 10 minute.

5. Încălzește amestecul la o temperatură mai ridicată, până când ajunge aproape de punctul de fierbere, amestecând constant.

6. Cu ajutorul unei linguri mari sau a unei site, scoate bucățile de cascaval și așează-le în forme pentru brânză, permițându-le să se scurgă de excesul de lichid.

7. Presară sarea uniform peste bucățile de cascaval și lasă-le să se răcească complet.

Servire și păstrare:

Cascavalul de casă cu smântână poate fi savurat așa cum este sau adăugat în diverse rețete. Poți să-l păstrezi în frigider, într-un recipient sigilat, pentru a menține prospețimea.

Câteva sfaturi utile:

Pentru a obține un cascaval mai moale, poți ajusta cantitatea de smântână în funcție de preferințele tale gustative.

Experimentează adăugarea de ierburi aromatice sau condimente în timpul procesului de preparare pentru a conferi cascavalului un gust distinct.

1. se poate folosi lapte integral pentru această rețetă?

Da, laptele integral poate fi folosit cu succes pentru a obține un cascaval bogat și cremos.

2. pot adăuga alte ingrediente pentru a personaliza gustul cascavalului?

Absolut! Puteți experimenta adăugând ierburi, condimente sau chiar bucăți mici de usturoi pentru a conferi cascavalului un gust unic.

3. cum pot păstra cascavalul proaspăt pentru mai mult timp?

Pentru a păstra prospețimea, cascavalul poate fi depozitat în frigider, într-un recipient sigilat, pentru a preveni absorbția mirosurilor neplăcute.


Vezi și:

Mirel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Mirel

Lasă un comentariu