Reteta paine de casa pentru incepatori

Bucuria de a gati paine de casa este inegalabila. Nimic nu se compara cu mirosul proaspat al painii coapte in propria bucatarie. Pentru cei care doresc sa incerce aceasta aventura culinara, am pregatit o reteta simpla si accesibila pentru paine de casa, perfecta pentru incepatori.

Ce ai nevoie

Ingredientele pentru painea de casa sunt surprinzator de simple si se gasesc cu usurinta:

  • 500g faina de grau
  • 10g sare
  • 7g drojdie uscata
  • 300ml apa calduta

Instructiuni

Pregateste-te pentru a te bucura de procesul creatiei tale de paine de casa. Urmeaza acesti pasi simpli:

  1. Amesteca faina si sarea intr-un castron mare.
  2. In alt castron, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se odihneasca timp de 5 minute.
  3. Adauga amestecul de drojdie in castronul cu faina si framanta pana obtii un aluat elastic.
  4. Covera castronul cu un prosop umed si lasa aluatul sa creasca timp de aproximativ 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  5. Preincalzeste cuptorul la 220°C.
  6. Scoate aluatul crescut pe o suprafata infainata si modeleaza-l in forma dorita.
  7. Aseaza aluatul pe o tava de copt si lasa-l sa creasca inca 15-20 de minute.
  8. Coace painea in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand crusta devine aurie.
  9. Lasa painea sa se raceasca inainte de a o taia.

Reteta cascaval de casa cu smantana

Daca esti in cautarea unui aperitiv delicios si usor de facut, reteta de cascaval de casa cu smantana este alegerea perfecta. Iata cum poti prepara acest deliciu:

  1. Ingrediente:
  • 500g cascaval
  • 200ml smantana
  • 1 lingura de unt
  • Piper si sare, dupa gust
  • Cum Sa Faci
    • Taie cascavalul in felii subtiri sau cubulete.
    • Intr-o cratita, topeste untul si adauga smantana. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
    • Adauga cascavalul in cratita si amesteca continuu pana cand se topeste complet.
    • Condimenteaza cu piper si sare dupa gust.
    • Cand obtii o compozitie cremoasa, poti servi cascavalul de casa cu smantana alaturi de paine proaspata.

    Tips and tricks

    Pentru a obtine cele mai bune rezultate, iata cateva sfaturi:

    • Foloseste faina de calitate pentru painea de casa.
    • Experimenteaza cu arome adaugand seminte sau fructe uscate in aluat.
    • Pentru cascavalul de casa, poti adauga ierburi aromatice pentru un plus de savoare.

    Faqs

    Cat timp dureaza prepararea painii?

    Timpul total de preparare este de aproximativ 2-3 ore, incluzand perioada de crestere a aluatului.

    Pot inlocui drojdia uscata cu drojdie proaspata?

    Da, poti inlocui drojdia uscata cu aceeasi cantitate de drojdie proaspata. Pastreaza aceeasi proportie.

    Cat timp se pastreaza cascavalul de casa?

    Cascavalul de casa se pastreaza bine in frigider timp de 3-4 zile. Incalzeste-l inainte de a-l servi din nou.


    Vezi și:

    Rami

    ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

    Photo of author

    Rami

    Lasă un comentariu