Reteta paine de casa rapida

html

Fie ca esti un pasionat al artei culinare sau doar un incepator entuziast, reteta pentru paine de casa rapida este alegerea perfecta pentru a aduce aroma proaspata si gustul autentic in bucataria ta. Cu doar cateva ingrediente simple, vei putea savura o paine delicioasa, preparata chiar in confortul propriei tale bucatarii.

Ingrediente:

Pentru a pregati aceasta paine de casa rapida, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500g faina de grau
  • 10g drojdie uscata
  • 10g sare
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de ulei de masline

Instructiuni:

1. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si faci un mic crater in mijloc.

2. In alt recipient, dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul si lasa sa se activeze timp de 5-10 minute.

3. Toarna amestecul de drojdie in craterul din faina si adauga uleiul de masline.

4. Framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute sau pana cand devine elastic.

5. Acopera bolul cu un prosop umed si lasa aluatul sa creasca timp de 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

6. Pune aluatul intr-o forma de paine unsa cu ulei si lasa-l sa creasca inca 30 de minute.

7. Preincalzeste cuptorul la 200°C si coace painea timp de 25-30 de minute sau pana cand devine aurie.

Servire:

Acum ca ai pregatit aceasta minunata paine de casa rapida, poti savura felii groase alaturi de unt proaspat sau poti folosi painea pentru a acompania diverse preparate, de la branzeturi fine la supe delicioase.

Sfaturi si trucuri:

Pentru a adauga un plus de aroma painii tale, poti incorpora seminte de susan sau de chia in aluat inainte de coacere.

Daca doresti o crusta mai crocanta, pulverizeaza putina apa pe paine inainte de a o baga in cuptor.

Cat timp dureaza sa pregatesc aceasta paine de casa rapida?

Timpul total de preparare, inclusiv cresterea aluatului, este de aproximativ 3 ore.

Pot folosi drojdie proaspata in loc de drojdie uscata?

Da, poti inlocui drojdia uscata cu drojdie proaspata. Foloseste 25g de drojdie proaspata in loc de 10g de drojdie uscata.

Cum pot stoca painea pentru a o mentine proaspata?

Pentru a pastra painea proaspata, inveleste-o in prosop de bucatarie sau introdu-o intr-un sac de panza. Evita depozitarea in frigider, deoarece acest lucru poate face ca painea sa devina uscata.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu