Rețetă inghetată de casă cu lapte

În sezonul cald, nu există nimic mai revigorant decât o porție generoasă de inghetată de casă cu lapte. Această rețetă simplă și delicioasă va transforma orice zi obișnuită într-o experiență dulce și răcoritoare. Cu adăugarea de ouă, această inghetată obține o consistență cremoasă și un gust bogat, transformându-se într-o delicatesă pe care o poți prepara confortabil în propriul cămin.

Ingrediente:

  • 2 căni de lapte proaspăt
  • 4 ouă proaspete
  • 1 cană de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru a începe, încălzește laptele într-un vas până când începe să dea semne că va fierbe, dar fără a-l aduce la punctul de fierbere. Între timp, separă gălbenușurile de albușuri în două boluri diferite.

În bolul cu gălbenușurile, adaugă zahărul și amestecă bine până când obții o compoziție omogenă și zahărul se dizolvă complet. Adaugă treptat laptele încălzit în compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor.

Transferă amestecul obținut înapoi în vas și încălzește-l la foc mic, amestecând constant, până când compoziția se îngroașă ușor. Este important să nu aduci amestecul la punctul de fierbere pentru a evita coagularea ouălor.

La final, adaugă extractul de vanilie și un praf de sare, amestecând bine pentru a integra aromele. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei și apoi pune-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau, ideal, peste noapte.

Când compoziția este complet răcită, poți turna amestecul într-o mașină de inghetată sau într-un vas rezistent la îngheț și îl pui în congelator. Așteaptă cel puțin 6-8 ore sau până când inghetata capătă o textură fermă și cremoasă.

Servire și păstrare:

Scoate inghetata cu lapte și ouă din congelator cu câteva minute înainte de a o servi pentru a-i permite să se înmoaie ușor. Poate fi savurată simplă sau alături de diverse topping-uri, precum fructe proaspete, sosuri de ciocolată sau fulgi de ciocolată.

Variante și sugestii:

Pentru a adăuga o notă exotică, poți încerca să adaugi puțină scorțișoară sau migdale măcinate în compoziție. De asemenea, poți încerca să experimentezi cu diferite arome, cum ar fi cafea sau fructe de pădure, pentru a obține inghetate personalizate și delicioase.

Reteta inghetata de casa cu lapte si oua – întrebări frecvente:

1. pot înlocui laptele cu o alternativă non-lactată?

Da, poți utiliza lapte vegetal, cum ar fi lapte de migdale sau lapte de cocos, pentru a adapta rețeta la preferințele tale dietetice.

2. este necesar să folosesc o mașină de inghetată pentru această rețetă?

Nu este strict necesară, dar o mașină de inghetată poate simplifica procesul și poate oferi o textură mai fină și cremoasă inghetatei.

3. pot adăuga fructe în compoziție?

Absolut! Adăugarea de fructe proaspete sau congelate poate aduce o notă proaspătă și fructată inghetatei tale de casă.


Vezi și:

Rami

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu