Reteta ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura este un delicios preparat traditional, cu arome autentice si gust bogat. Aceasta reteta aduce in bucataria ta o combinatie perfecta intre fasole, afumatura si condimente, oferindu-ti o experienta culinara de neuitat. Iata cum poti prepara acasa o ciorba de fasole cu afumatura, pas cu pas.

Ce ai nevoie

Pentru a pregati aceasta reteta savuroasa, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Fasole uscata – 500g
  • Afumatura de porc – 200g
  • Ceapa – 2 bucati
  • Morcov – 2 bucati
  • Radacina de patrunjel – 1 bucata
  • Telina – 1 bucata
  • Rosii cubulete – 400g
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Boia de ardei dulce – 1 lingurita
  • Patrunjel proaspat – pentru decor
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput, lasa fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte. A doua zi, fierbe fasolea in apa cu sare pana devine moale.

Intr-un ceaun sau o oala incapatoare, caleste ceapa tocata marunt in ulei de masline pana devine aurie. Adauga afumatura taiata cubulete si lasa-le sa se prajeasca putin pentru a elibera aromele.

Adauga morcovul, radacina de patrunjel si telina taiate cubulete si continua sa calesti amestecul pana legumele devin moi.

Adauga rosiile cubulete si boiaua de ardei dulce, apoi lasa compozitia sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute.

Intre timp, scurge fasolea fiarta si adaug-o in ceaun. Potriveste gustul cu sare si piper, lasand ciorba sa fiarba inca 10-15 minute pentru a se omogeniza aromele.

Serveste ciorba de fasole cu afumatura calda, decorata cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Reteta fasole cu ciolan la ceaun

Pentru o varianta cu ciolan, poti adauga bucati de ciolan afumat in ciorba, impreuna cu fasolea fiarta. Aceasta adaugare va intensifica gustul si va conferi ciorbei o savoare aparte.

Reteta ciolan cu fasole

Pentru o alta varianta delicioasa, poti prepara ciolan cu fasole, folosind aceeasi reteta de ciorba de fasole cu afumatura, dar concentrandu-te pe gatirea ciolanului separat si servirea acestuia alaturi de fasole. Rezultatul va fi o mancare consistenta si extrem de gustoasa.

Faqs

1. pot folosi fasole gata fiarta pentru aceasta reteta?

Da, poti utiliza fasole gata fiarta pentru a economisi timp. Adauga fasolea in ciorba in ultimele etape ale prepararii pentru a-i permite sa se imbibe cu aromele celorlalte ingrediente.

2. se poate inlocui afumatura cu alt tip de carne?

Desigur, poti experimenta cu diverse tipuri de carne afumata sau chiar cu pulpe de pui pentru a obtine variante diferite ale retetei.

3. cum pot pastra ciorba pentru mai multe zile?

Pentru a pastra ciorba proaspata mai mult timp, depoziteaz-o in recipiente inchise ermetic si pastreaza-le la frigider. Incalzeste portiile dorite la nevoie.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu