Reteta ciorba de perisoare jamila

Ciorba de perisoare este un preparat traditional romanesc apreciat pentru gustul sau bogat si reconfortant. Una dintre cele mai delicioase retete de ciorba de perisoare este cea oferita de Jamila, cunoscuta bucatarita pasionata de gastronomia romaneasca. Aceasta reteta imbina perfect aromele si texturile, creand o ciorba care te va cuceri cu fiecare lingurita.

Ciorba de perisoare Jamila se distinge prin savoarea si simplitatea ingredientelor, fiind potrivita atat pentru zilele obisnuite, cat si pentru momentele festive. Iata cum poti pregati acasa o ciorba de perisoare delicioasa, dupa reteta oferita de Jamila:

Ingrediente:

Pentru Perisoare: Pentru Ciorba:
  • 500 g carne tocata (porc sau amestec porc-vita)
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 2 linguri orez
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel proaspat, tocata fin
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 1 radacina patrunjel, taiata cubulete
  • 1 pastarnac mare, taiat cubulete
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 rosii decojite, taiate cubulete
  • 2 cartofi potriviti, taiati cubulete
  • 1 ardei gras, taiat marunt
  • 2 litri apa
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel proaspat, tocata fin

Mod de preparare:

Pentru perisoare:

  1. Intr-un castron, amesteca carnea tocata cu oul, ceapa tocata fin, orezul, sare, piper si patrunjelul.
  2. Formeaza perisoare mici, de dimensiunea unei nuci, si aseaza-le pe o farfurie.
  3. Intr-o oala, adauga apa si las-o sa fiarba.
  4. Cand apa incepe sa clocoteasca, adauga perisoarele si lasa-le sa fiarba pana cand sunt gata, iar ele se ridica la suprafata.
  5. Scoate perisoarele cu o spumiera si pune-le deoparte.

Pentru ciorba:

  1. In aceeasi oala in care au fiert perisoarele, adauga morcovul, patrunjelul, pastarnacul, ceapa, cartofii si ardeiul gras.
  2. Adauga apa si lasa legumele sa fiarba pana cand sunt moi.
  3. Adauga rosiile si lasa-le sa fiarba impreuna cu celelalte legume.
  4. Cand legumele sunt fierte, adauga perisoarele si lasa-le sa dea un clocot impreuna.
  5. Potriveste gustul cu sare si piper, adauga patrunjelul tocat si serveste ciorba fierbinte.

Trucuri si sfaturi:

Pentru a obtine o ciorba de perisoare cu un gust intens, lasa-o sa stea cateva ore dupa ce a fost gatita. Aromele se vor imbina perfect, iar rezultatul va fi desavarsit.

Frequently asked questions:

1. pot folosi alt tip de carne pentru perisoare?

Da, poti alege carnea care iti place cel mai mult. Fie ca optezi pentru carne de porc, vita sau o combinatie a ambelor, rezultatul va fi delicios.

2. cat timp trebuie sa fiarba perisoarele?

Perisoarele vor fi gata atunci cand se ridica la suprafata apei in care fierb. Acest lucru dureaza aproximativ 15-20 de minute.

3. pot sa adaug alte legume in ciorba?

Desigur! Poti experimenta cu legumele tale preferate pentru a adauga mai multa savoare ciorbei.

4. ciorba de perisoare se poate reincalzi?

Da, ciorba de perisoare se poate reincalzi. De fapt, multe persoane considera ca are un gust si mai bun a doua zi.


Vezi și:

Rami

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu