Rețetă prăjitură cu vișine

Bucuria unei prăjituri cu vișine proaspete este greu de egalat. Gustul dulce al aluatului se împletește armonios cu acritatea fructelor, creând o explozie de arome în fiecare îmbucătură. Dacă dorești să pregătești o delicioasă prăjitură cu vișine, iată o rețetă simplă și detaliată pentru a obține un rezultat desăvârșit.

Ingrediente:

  • 500g vișine, fără sâmburi
  • 250g făină
  • 200g zahăr
  • 150g unt topit
  • 3 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Pornim cu preîncălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecăm făina, zahărul, praful de copt și sarea. Adăugăm untul topit și ouăle, amestecând bine până la obținerea unei compoziții omogene. Adăugăm apoi extractul de vanilie pentru un plus de aromă.

Ungem o formă de copt cu unt și presărăm puțină făină pentru a preveni lipirea aluatului. Turnăm jumătate din compoziția rezultată în formă și nivelăm suprafața.

Acoperim aluatul cu vișinele, asigurându-ne că sunt distribuite uniform. Adăugăm restul de aluat peste fructe, asigurându-ne că acestea sunt bine acoperite. Nivelăm din nou suprafața pentru o coacere uniformă.

Introducem forma în cuptor și coacem prăjitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii (aceasta iese curată când este înțepată în centrul prăjiturii).

Sfaturi pentru servire:

Prăjitura cu vișine este delicioasă atât caldă, cât și rece. Poți să o servești simplă sau cu o înghețată delicioasă pentru un desert răcoritor. Este perfectă alături de o ceașcă de cafea sau ceai.

Variante de îmbunătățire:

Pentru a adăuga un plus de savoare, poți încerca să adaugi coajă de lămâie sau portocală în aluat sau să presari puțin zahăr vanilat peste fructe înainte de a adăuga al doilea strat de aluat.

Rețetă pentru toate ocaziile:

Această rețetă simplă de prăjitură cu vișine este potrivită pentru orice ocazie, de la întâlniri cu prietenii la sărbători de familie. Cu ingrediente accesibile și un timp de preparare rezonabil, vei avea mereu un desert delicios la îndemână.

Întrebări frecvente (faqs):

Cum păstrez prăjitura proaspătă?

Pentru a menține prospețimea prăjiturii, este recomandat să o depozitezi într-un recipient ermetic și să o păstrezi la temperatura camerei sau în frigider, în funcție de preferințele tale.

Se pot folosi vișine din compot?

Da, poți folosi vișine din compot dacă nu ai acces la vișine proaspete. Asigură-te doar că le scurgi bine înainte de a le adăuga în aluat pentru a evita excesul de lichid.

Cu ce se poate înlocui extractul de vanilie?

Dacă nu ai extract de vanilie, poți înlocui cu esență de vanilie sau poți adăuga semințele dintr-o păstaie de vanilie în aluat.


Vezi și:

Mirel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Mirel

Lasă un comentariu