Rețetă prajitură cu vișine congelate

Bucuria de a gusta o prăjitură cu vișine congelate este inegalabilă. Aroma intensă a fructelor și dulceața îmbietoare a aluatului fac din această prăjitură o delicatesă apreciată în orice moment al anului. Iată cum puteți pregăti o rețetă delicioasă de prăjitură cu vișine congelate care va cuceri papilele gustative ale tuturor.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250g făină
  • 150g unt
  • 100g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500g vișine congelate, dezghețate și scurse
  • 100g zahăr
  • 2 linguri făină

Mod de preparare:

1. Începeți prin a pregăti aluatul. Amestecați făina cu praful de copt și sarea într-un bol. Adăugați untul rece și tăiat cubulețe, apoi sfărâmați-l în făină până obțineți un amestec mărunt.

2. Adăugați zahărul și oul în aluat, apoi frământați până când obțineți un aluat omogen. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

3. Între timp, pregătiți umplutura. Amestecați vișinele scurse cu zahărul și făina într-un bol.

4. Întindeți două treimi din aluat și așezați-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Păstrați o parte din aluat pentru a crea un grilaj deasupra prăjiturii.

5. Adăugați amestecul de vișine deasupra aluatului întins în tavă.

6. Cu restul de aluat, creați un grilaj deasupra prăjiturii, tăind benzi și așezându-le într-un model atrăgător.

7. Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când aluatul devine frumos aurit.

Servire:

Se poate servi atât caldă, cât și rece, simplă sau presărată cu zahăr pudră. Această prăjitură cu vișine congelate este o adevărată încântare pentru iubitorii de deserturi cu fructe.

Încercări variante:

Pentru o notă exotică, încercați adăugarea unei lingurițe de extract de vanilie în aluat. De asemenea, puteți înlocui vișinele cu alte fructe de pădure congelate pentru a varia gustul prăjiturii.

Frecvente întrebări:

1. pot folosi vișine proaspete în loc de cele congelate?

Da, puteți utiliza vișine proaspete în loc de cele congelate. Asigurați-vă că le spălați și le scurgeți bine înainte de a le adăuga în rețetă.

2. se poate congela prăjitura rămasă?

Da, puteți congela prăjitura rămasă în porții individuale. Asigurați-vă că o împachetați bine în folie alimentară sau într-un recipient etanș pentru a păstra prospețimea.

3. cu ce se poate înlocui untul în rețetă pentru o opțiune mai sănătoasă?

Puteți înlocui untul cu ulei de cocos sau margarină vegană pentru o opțiune mai sănătoasă. Ajustați cantitatea în consecință.


Vezi și:

Mirel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Mirel

Lasă un comentariu