Reteta ciorba de perisoare cu smantana

Ciorba de perisoare cu smantana este un preparat traditional romanesc cu o savoare bogata si reconfortanta. Aceasta reteta aduce in prim-plan arome autentice si texturi delicioase, fiind o optiune perfecta pentru zilele racoroase sau pentru a satisface pofta de mancare comfort. In cele ce urmeaza, vom explora pasii simpli pentru a gati aceasta delicioasa ciorba, iar rezultatul final cu siguranta va incanta papilele gustative.

Ingrediente:

Pentru a pregati o portie generoasa de ciorba de perisoare cu smantana, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru Perisoare: Pentru Supa:
  • 500 g carne tocata (amestec de vita si porc)
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 2 linguri orez
  • Patrunjel proaspat tocat
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 1 radacina patrunjel, taiata cubulete
  • 1 pastarnac, taiat cubulete
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 litri apa
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru a incepe prepararea ciorbei de perisoare cu smantana, urmati acesti pasi simpli:

  1. Amestecati intr-un bol toate ingredientele pentru perisoare pana cand obtineti o compozitie omogena.
  2. Formați perisoarele mici din compozitia obtinuta si puneti-le deoparte.
  3. Intr-o oala, adaugati apa si lasati-o sa fiarba. Adaugati legumele taiate cubulete si lasati-le sa fiarba pana cand devin moi.
  4. Cand legumele sunt gata, adaugati perisoarele si lasati-le sa fiarba pana cand acestea sunt gata. Se vor ridica la suprafata cand sunt fierte.
  5. Adaugati sare si piper dupa gust si lasati ciorba sa fiarba inca 10-15 minute.
  6. La final, adaugati smantana pentru un gust bogat si cremos.

Servire si prezentare:

Ciorba de perisoare cu smantana se serveste calda, presarata cu patrunjel proaspat tocat. Poate fi insotita de o felie de paine proaspata sau de crutoane pentru un plus de crocant. Acest preparat traditional romanesc este apreciat de intreaga familie si poate fi savurat in orice sezon.

Trucuri si sfaturi:

Pentru a obtine cele mai delicioase perisoare, adaugati putin pesmet in compozitie pentru a le mentine suculente.

Adaugati smantana la final pentru a pastra aroma bogata si gustul cremos al ciorbei.

Intrebari frecvente (faqs):

Care este secretul unor perisoare reusite?

Adaugati pesmet in compozitie pentru a mentine suculenta perisoarelor si a le conferi o textura mai delicata.

Pot folosi doar carne de vita pentru perisoare?

Da, puteti utiliza doar carne de vita sau combinatii personalizate de carne de vita si porc, in functie de preferinte.

Cat timp trebuie sa fiarba ciorba?

Timpul de fierbere depinde de dimensiunea perisoarelor, dar in general, ciorba este gata in aproximativ 30 de minute de la adaugarea perisoarelor.


Vezi și:

Rami

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu