Rețeta plăcintă cu carne: o delicatesă aromată și savuroasă

Bucătăria românească este bogată în preparate tradiționale care îmbină gustul autentic cu savoarea ingredientelor locale. Printre acestea, plăcinta cu carne ocupă un loc special, fiind o alegere apreciată de gurmanzi. Această rețetă clasică își are rădăcinile în tradiția culinară românească și oferă o experiență culinară de neuitat.

Ingrediente necesare pentru plăcinta cu carne

Pentru a pregăti o plăcintă cu carne delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente Cantitate
Făină 500 g
Carne de porc sau vită 300 g
Unt 150 g
Ouă 2 bucăți
Smântână 200 ml
Ceapă 2 bucăți
Sare după gust
Piper după gust

Pasul 1: prepararea aluatului

Pentru a începe, pregătiți aluatul amestecând făina cu untul și ouăle. Adăugați puțină apă pentru a obține un aluat omogen și lăsați-l să se odihnească pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 2: gătirea umpluturii cu carne

Într-o tigaie, căliți ceapa în unt până devine aurie, apoi adăugați carnea tocată și condimentați cu sare și piper. Gătiți până când carnea este bine prăjită. Adăugați smântâna și lăsați amestecul să fiarbă până se îngroașă.

Pasul 3: asamblarea și coacerea plăcintei

Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți fiecare parte în foi subțiri. Așezați prima foaie într-o tavă unsă și adăugați umplutura cu carne. Acoperiți cu cea de-a doua foaie, sigilând bine marginile. Coaceți în cuptorul preîncălzit până când plăcinta capătă o culoare aurie.

Servire și savurare

Plăcinta cu carne se servește de obicei caldă, tăiată în bucăți generoase. Poate fi acompaniată de o salată proaspătă sau de un sos de iaurt pentru o experiență gustativă completă.

Variante și sugestii

Experimentați cu umpluturile adăugând legume proaspete sau condimente aromate pentru a vă personaliza plăcinta cu carne în funcție de gusturile dumneavoastră preferate.

Întrebări frecvente despre plăcinta cu carne

Care este secretul unui aluat perfect pentru plăcintă?

Secretul constă în folosirea untului rece și a unei cantități potrivite de apă pentru a obține un aluat fraged și suculent.

Pot folosi alt tip de carne pentru umplutură?

Da, puteți alege orice tip de carne preferați, fie că este vorba de porc, vită sau pasăre. Important este să fie bine condimentată și gătită.

Cât timp trebuie să coacem plăcinta cu carne?

Timpul de coacere poate varia, dar în general, plăcinta cu carne ar trebui să fie coaptă în jur de 40-50 de minute, până când aluatul capătă o nuanță aurie plăcută.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu