Reteta prajitura cu mascarpone si frisca

Bucataria noastra este plina de minunatii, iar atunci cand vine vorba de deserturi, prajiturile cu mascarpone si frisca se numara printre cele mai delicioase si rafinate alegeri. Aceasta reteta aduce in farfurie o combinatie perfecta intre cremozitatea mascarpone-ului si finetea frisca, rezultand intr-o prajitura care va cuceri papilele gustative ale oricui.

Ingrediente:

Blat: Crema: Decor:
4 oua 250g mascarpone Frisca batuta
150g zahar 200ml frisca lichida Fructe proaspete
150g faina 50g zahar pudra Toping ciocolata
1 lingurita praf de copt Esenta de vanilie

Pasi de preparare:

Blat:

Incepeti prin a pregati blatul. Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizati bine compozitia.

Crema:

Intr-un alt bol, amestecati mascarpone-ul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Separat, bateti frisca lichida pana devine ferma, apoi incorporati-o in amestecul de mascarpone. Aveti grija sa obtineti o crema fina si aerata.

Asamblare:

Impartiti blatul in doua straturi egale. Intindeti jumatate din crema de mascarpone pe primul strat, apoi acoperiti cu cel de-al doilea strat. Adaugati restul de crema deasupra si nivelati delicat suprafata.

Decorare:

Pentru un aspect spectaculos, acoperiti prajitura cu frisca batuta. Adaugati fructe proaspete deasupra si finalizati cu un topping de ciocolata.

Savurare cu bucurie

Aceasta prajitura cu mascarpone si frisca este o adevarata simfonie de arome si texturi. Fiecare muscatura dezvaluie o combinatie perfect echilibrata intre dulceata, prospetime si cremozitate. Savurati-o cu cei dragi la o ceasca de ceai sau cafea pentru o experienta desavarsita.

Intrebari frecvente:

Cat timp dureaza prepararea?

Prepararea acestei prajituri cu mascarpone si frisca dureaza aproximativ 2 ore, incluzand timpul de coacere si asamblare.

Se poate folosi altceva in loc de fructe proaspete pentru decor?

Da, puteti experimenta cu diferite decoratiuni. Fructe uscate, nuci sau ciocolata rasa sunt alternative delicioase.

Cum se pastreaza prajitura?

Recomandam pastrarea prajiturii in frigider, acoperita cu folie alimentara, pentru a mentine prospetimea si consistenta cremei.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu