Reteta prajitura rumba jamila

Cautati o reteta delicioasa de prajitura Rumba, asa cum o face Jamila? Ei bine, avem solutia perfecta pentru dumneavoastra! In acest articol, vom impartasi reteta detaliata pentru a pregati o prajitura Rumba delicioasa, inspirata de creatiile culinare ale celebrei Jamila. Este o prajitura bogata in arome, usor de pregatit si cu siguranta va impresiona pe oricine.

Ingrediente:

Blat: Crema:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Incepeti prin pregatirea blatului. Mixati ouale cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa.

2. Adaugati treptat uleiul, laptele, faina cernuta, praful de copt, cacaoa si zaharul vanilat. Amestecati bine pana la omogenizare.

3. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

4. Intre timp, pregatiti crema. Amestecati amidonul cu laptele intr-un vas, adaugati zaharul si zaharul vanilat, apoi puneti pe foc mic.

5. Cand crema incepe sa se ingroase, adaugati untul si amestecati pana obtineti o crema fina. Lasati-o sa se raceasca.

6. Dupa ce blatul s-a racit, taiati-l in doua si intindeti jumatate din crema intre straturi.

7. Restul cremei se intinde uniform pe partea de sus a prajiturii.

Sfaturi pentru servire:

Aceasta prajitura Rumba are un gust divin atunci cand este servita alaturi de o cana de cafea proaspat preparata sau un ceai aromat. Puteti presara putin zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant.

Concluzie:

Aceasta reteta de prajitura Rumba, inspirata de creatiile culinare ale Jamilei, va delecta cu siguranta papilele gustative ale celor dragi. Este o combinatie perfecta de blat pufos si crema delicata, rezultand intr-o prajitura deosebita care merita incercata.

Intrebari frecvente:

1. pot folosi altceva in loc de zahar vanilat?

Da, puteti inlocui zaharul vanilat cu extract de vanilie sau vanilie naturala pentru a obtine acelasi gust delicios.

2. cat timp trebuie sa coacem blatul?

Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor, dar in general, verificati blatul cu o scobitoare dupa aproximativ 25-30 de minute. Trebuie sa esre copt pe deplin, fara urme de aluat crud.

3. se pastreaza prajitura la frigider?

Da, este recomandat sa pastrati prajitura Rumba la frigider pentru a mentine prospetimea cremei. Acoperiti-o cu o folie alimentara pentru a preveni uscarea.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu