Reteta salam de biscuiti de post

Cu totii adoram gustul dulce al unui desert delicios, iar salamul de biscuiti este cu siguranta printre preferatele multora dintre noi. Pentru cei care urmeaza o dieta de post sau pur si simplu doresc o varianta fara margarina, reteta pe care o vom prezenta aici este perfecta. Vom descoperi cum sa prepari un salam de biscuiti de post delicios, inspirat de renumita Jamila.

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti simpli
  • 200 g nuca macinata
  • 150 ml sirop de artar
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • Extract de vanilie

Instructiuni:

1. Incepe prin a marunti biscuitii. Poti folosi un robot de bucatarie sau ii pui intr-o punga si ii zdrobesti cu un sucitor.

2. Adauga nuca macinata si amesteca bine.

3. Pune stafidele intr-un bol cu apa calda pentru a se inmuia putin, apoi scurge-le si adauga-le peste biscuiti si nuca.

4. Intr-un alt recipient, combina siropul de artar, cacaoa si cateva picaturi de extract de vanilie. Omogenizeaza bine si adauga amestecul peste restul ingredientelor.

5. Amesteca totul pana cand obtii o compozitie omogena.

6. Aseaza amestecul pe o folie de aluminiu si formeaza un rulou. Stranseaza bine capetele si pune salamul la frigider pentru cel putin 2 ore.

7. Dupa ce s-a racit bine, feliaza salamul si serveste-l cu pofta!

Reteta salam de biscuiti jamila

Reteta de salam de biscuiti Jamila este apreciata pentru simplitatea sa. Pasii sunt usor de urmat, iar rezultatul este un desert delicios, perfect pentru a satisface pofta de dulce.

Ingrediente:

  • 400 g biscuiti cu cacao
  • 150 g nuca
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • Esenta de rom

Instructiuni:

1. Zdrobeste biscuitii intr-un robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si piseaza-i cu un sucitor.

2. Adauga nucile macinate si amesteca bine.

3. Intr-un alt vas, topeste margarina, adauga zaharul si cacaoa, si lasa-le sa fiarba pana obtii un sirop omogen.

4. Toarna siropul peste biscuiti si amesteca pana la omogenizare.

5. Adauga oul batut si esenta de rom, apoi amesteca din nou.

6. Aseaza compozitia pe o folie de aluminiu si formeaza un rulou. Lasa-l la frigider pentru cel putin 4 ore.

7. Taie salamul in felii si savureaza-l alaturi de cei dragi.

Reteta salam de biscuiti de post fara margarina

Pentru cei care doresc o varianta de salam de biscuiti de post fara margarina, puteti inlocui margarina cu ulei de cocos sau ulei de floarea-soarelui. Astfel, veti obtine un desert delicios si adecvat regimului de post.

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti simpli
  • 200 g nuca macinata
  • 150 ml sirop de artar
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • Extract de vanilie
  • 2 linguri ulei de cocos sau ulei de floarea-soarelui

Instructiuni:

1. Urmati aceiasi pasi ca in reteta initiala, inlocuind margarina cu uleiul de cocos sau uleiul de floarea-soarelui.

2. Amestecati bine pana cand obtineti o consistenta omogena.

3. Formati ruloul si lasati-l la frigider pentru cel putin 2 ore.

4. Feliaza si savureaza acest salam de biscuiti de post fara margini!

#FAQs#

1. pot folosi alt tip de biscuiti pentru aceasta reteta?

Da, puteti utiliza orice tip de biscuiti preferati. Reteta este destul de versatila.

2. se pot inlocui stafidele cu alt ingredient?

Desigur, puteti experimenta cu alte fructe uscate sau adauga alte ingrediente pe placul tau.

3. cat timp se pastreaza salamul de biscuiti la frigider?

Se recomanda pastrarea la frigider timp de cel putin 2-4 ore inainte de a-l servi pentru a obtine consistenta dorita.


Vezi și:

Rami

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu