Reteta prajitura cu mere traditionala

Bucurati-va de gustul autentic al prajiturii cu mere traditionale, o reteta care va aduce aminte de gusturile copilariei si de atmosfera calda a bucatariei bunicii. Este un desert simplu, dar plin de arome bogate, perfect pentru a fi savurat alaturi de cei dragi sau pentru a impresiona la o masa festiva.

Acest articol este rezultatul colaborării noastre cu bucatarultrasnit.ro

Reteta prajitura cu mere

Aceasta reteta clasica de prajitura cu mere este usor de pregatit si necesita ingrediente simple pe care le aveti, probabil, deja in bucatarie.

Ingrediente:

  • 4 mere, curatate si taiate felii subtiri
  • 250g faina
  • 200g zahar
  • 100g unt topit
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Un praf de sare

1. Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava de copt unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.

2. In bolul mare, amestecati faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea.

3. Adaugati ouale si untul topit peste amestecul de ingrediente uscate si amestecati bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.

4. Turnati jumatate din compozitie in tava pregatita.

5. Asezati feliile de mere uniform peste primul strat de aluat.

6. Acoperiti merele cu restul de aluat.

7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand prajitura este aurie si bine coapta.

8. Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia in portii generoase.

Retete tort si prajituri cu mere

Daca va place aceasta reteta de prajitura cu mere traditionala, cu siguranta veti fi incantat de si alte retete delicioase din bucataria Jamilei. Exploreaza universul culinar al retetelor cu mere si descopera noi moduri de a transforma aceasta fructa delicioasa in deserturi minunate.

Indiferent daca esti un pasionat al gatitului sau un incepator, retetele cu mere oferite de Jamila te vor inspira sa experimentezi in bucatarie si sa surprinzi papilele gustative ale celor din jur.

Reteta de prajitura cu mere – variante si trucuri

Pentru a adauga un plus de savoare prajiturii tale cu mere traditionale, poti incerca variante precum adaugarea de nuca sau stafide in aluat. De asemenea, un strat subtire de glazura de caramel va transforma aceasta prajitura intr-o adevarata delicatesa.

Nu uita sa imparti cu ceilalti pasionati de gatit reteta ta preferata de prajitura cu mere si sa descoperi secretele altor bucatari talentati care adauga un strop de creativitate in fiecare preparat.

Retete prajituri cu mere de la jamila

Descopera intreaga colectie de retete de prajituri cu mere de la Jamila, o sursa de inspiratie pentru fiecare iubitor de dulce. Fie ca esti in cautarea unui desert rapid sau a unei prajituri cu mere mai sofisticate, Jamila are o solutie pentru fiecare gust si nivel de experienta in bucatarie.

Transforma fiecare zi intr-o sarbatoare a gusturilor cu retetele autentice si delicioase ale lui Jamila!

Faqs – intrebari frecvente

Cat timp dureaza sa pregatesc prajitura cu mere traditionala?

Timpul de preparare este de aproximativ 15-20 de minute, iar cuptorul va necesita inca 40-45 de minute pentru a coace prajitura la perfectie.

Pot folosi mere verzi sau doar mere rosii pentru aceasta reteta?

Poti folosi orice tip de mere preferi. Fie ca sunt verzi sau rosii, important este sa le tai in felii subtiri pentru a se integra armonios in compozitia prajiturii.

Ce alte retete cu mere recomanda jamila?

Jamila ofera o varietate de retete cu mere, inclusiv prajituri, tarte si placinte. Exploreaza colectia ei pentru a gasi noi si delicioase modalitati de a folosi merele in deserturi.


Vezi și:

Mirel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Mirel

Lasă un comentariu