Reteta prajitura cu mere

Cu toate ca exista numeroase retete delicioase cu mere, astazi vom explora o reteta clasica si apreciata de multi: prajitura cu mere. Gustul dulce-acrisor al merelor se imbina perfect cu textura pufoasa a aluatului, creand o experienta gustativa de neuitat. Vom impartasi pasii simpli pentru a prepara aceasta prajitura savuroasa care va impresiona cu siguranta orice invitat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 4 mere mari, curatate si rase
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

1. Incepe prin a pregati aluatul. Intr-un bol, bate ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie omogena.

2. Adauga treptat uleiul si esenta de vanilie, amestecand continuu.

3. Incorpora treptat faina amestecata cu praful de copt, obtinand un aluat fin.

4. Toarna jumatate din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

5. Pentru umplutura, amesteca merele rase cu zaharul si scortisoara, apoi distribuie uniform peste primul strat de aluat.

6. Acopera cu restul de aluat si niveleaza suprafata.

7. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand devine aurie.

Retete cu mere

Prajitura cu mere este doar una dintre numeroasele retete delicioase pe care le poti prepara cu mere. Poti incerca si:

  • Placinta cu mere si scortisoara;
  • Compot de mere cu ghimbir;
  • Marmelada de mere;
  • Salata de mere cu nuci si iaurt.

Reteta pandispan pufos cu mere jamila

Daca esti in cautarea unei variante de pandispan cu mere, iti recomandam reteta de pandispan pufos cu mere a celebrului bucatar Jamila. Cu siguranta, va fi o incantare pentru papilele gustative!

Retete cu mere rase

Rasul merelor este o metoda rapida si eficienta de a pregati diverse deserturi. In afara de prajitura cu mere, poti incerca si retete de:

  • Tarta cu mere rase;
  • Gogosi cu mere rase;
  • Salata de fructe cu mere rase.

Intrebari frecvente (faqs)

1. pot folosi alte tipuri de mere pentru aceasta reteta?

Da, poti alege merele care iti plac cel mai mult sau care sunt in sezon. Textura si gustul pot varia putin, dar reteta va fi la fel de delicioasa.

2. se poate inlocui scortisoara cu alt condiment?

Desigur, poti experimenta cu alte condimente precum nucsoara sau ghimbir, in functie de preferintele tale personale.

3. cat timp se pastreaza prospata prajitura cu mere?

Prajitura se pastreaza proaspata timp de 2-3 zile daca este pastrata intr-un recipient inchis ermetic la temperatura camerei sau in frigider.


Vezi și:

Rami

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu