Reteta prajitura cu malai si iaurt jamila

Cu aceasta reteta de prajitura cu malai si iaurt, vei descoperi o delicatesa reconfortanta si plina de savoare. Iaurtul proaspat si textura fina a malaiului se imbina intr-un desert minunat pe care oricine il poate pregati. Savureaza o prajitura care te duce cu gandul la bunatatile copilariei, dar cu un strop de inovatie.

Reteta de prajitura cu malai si iaurt

Ingrediente:

Pentru aluat: Pentru umplutura:
  • 250g malai
  • 200g faina
  • 200g zahar
  • 200g unt topit
  • 200ml iaurt
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 500g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Procedeul de preparare:

1. Intr-un bol, amesteca malaiul, faina, zaharul, untul topit, iaurtul, ouale, praful de copt si coaja rasa de lamaie pana obtii un aluat omogen.

2. Separat, intr-un alt bol, freaca branza de vaci cu zaharul, ouale si esenta de vanilie.

3. Tapeteaza o tava cu unt si faina, apoi intinde jumatate din aluat pe fundul tavii.

4. Adauga umplutura de branza si acopera cu restul de aluat.

5. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana devine aurie.

Reteta malai dulce

Pentru a transforma malaiul in desert, poti incerca si o varianta de malai dulce, adaugand zahar sau miere in aluat. Aceasta combinatie va conferi prajiturii un gust dulceag, perfect pentru cei cu o preferinta pentru deserturile mai dolofane.

Reteta malai cu iaurt

Adaugarea iaurtului in reteta de malai confera un plus de savoare si o textura mai moale prajiturii, oferindu-i o aroma proaspata si un aspect delicios.

Reteta de malai dulce

Pentru o versiune mai dulce a prajiturii cu malai, poti adauga mai mult zahar sau miere in aluat, in functie de preferintele tale de gust.

Reteta de malai

Reteta simpla de malai consta in combinarea malaiului cu apa si fierberea acestora pana obtii o consistenta groasa, perfecta pentru diverse preparate culinare.

Reteta de malai cu iaurt

Combinarea malaiului cu iaurt ofera o consistenta mai pufoasa si o aroma unica prajiturii sau altor preparate in care este folosit malaiul.

Faqs

Cum pot inlocui untul in reteta?

Poti inlocui untul cu ulei de cocos sau untura de porc pentru a obtine un rezultat similar.

Cat timp trebuie sa se coaca prajitura?

Aproximativ 40-45 de minute la 180°C, insa verifica periodic pentru a fi sigur ca prajitura este coapta uniform.

Se poate folosi malaiul in alte deserturi?

Da, malaiul poate fi folosit in diverse deserturi precum clatite, placinte sau biscuiti, oferindu-le o textura aparte si un gust delicios.


Vezi și:

Lidia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lidia

Lasă un comentariu